The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

30 septembrie 2016

ECSM 2016 - Luna plina in peisajul securitatii cibernetice

Luna Europeana a Securitatii Cibernetice (ECSM) editia 2016 a demarat oficial fiind o campanie a UE de promovare a securității cibernetice  în rândul cetățenilor şi urmăreşte schimbarea percepției asupra amenințărilor informatice, prin intermediul promovării conceptului de securitate a datelor şi a informațiilor, prin educație, schimbul de bune practici şi competiții.

Conform paginii CERT-RO anul acesta, campania de conștientizare cu privire la importanța securității cibernetice se concentrează pe 4 teme de securitate, corespondente fiecărei săptămâni din luna octombrie:
1.      Securitatea în domeniul bancar (3-7 octombrie)
2.      Siguranța cibernetică (10-14 octombrie)
3.      Educația de securitate cibernetică (17-21 octombrie)
4.      Malware-ul pentru dispozitivele mobile (24-28 octombrie)

In Romania evenimentele depasesc cu mult durata lunii octombrie incepand inca din luna septembrie si desfasurandu-se si pe parcursul lunii noiembrie.

Calendarul oficial intretinut de CERT-RO pe pagina dedicata reda doar o parte dintre evenimentele dedicate securitatii cibernetice, multe dintre acestea, desi au loc in aceeasi perioada neanuntandu-se ca fiind parte a campaniei.

Dintre evenimente:
 • Distribuire de licențe pentru elevii din România (AVIRA și CERT-RO) - perioada 3-4 octombrie 2016.
 • Campania de prevenție  împotriva malware-ului pe terminalele mobile - (Poliția Româna si CERT-RO) - perioada 24-28 octombrie 2016. 
 • IT TRAINING FEST– 22 SEPTEMBRIE 2016, București (organizator: Bittnet Systems)
 • NEW GLOBAL CHALLANGE TO CYBER SECURITY– 3 OCTOMBRIE 2016, București (organizator: CERT-RO)
 • CONFERINȚA SMART-CONNECTED-FUTURE CITY– 3 octombrie 2016, București (organizator Comunic.ro)
 • OWSAP EEE (Eastern European Event)– 6 octombrie 2016, București (organizator: OWSAP)
 • RONOG 3 MEETING IN BUCHAREST– 12 octombrie 2016. București (organizator: Romanian Network Operators Group (RONOG)
 • CODEWEEK– 15-23 octombrie 2016 (organizator: Young Advisors)
 • THE FUTURE AND SAFETY OF ELECTRONIC PAYMENTS –FINANCIAL SERVICES IN DIGITAL ERA– 20 Octombrie 2016, București (organizator: Oxygen Events)
 • CYBERTHREATS & CYBER SECURITY DAYS BY UTI  - 4 noiembrie 2016, București (organizatori: Institutul Bancar Român și UTI)
 • DEFCAMP#7 –7 noiembrie 2016, București (organizator: Defcamp)
 • EUROPEAN COOPERATION IN THE AREA OF CYBERCRIME– 21-23 noiembrie 2016, București (organizatori: DIICOT și INM)
 • CODEWEEK
Mai multe detalii si trimiteri catre paginile evenimentelor gasiti pe pagina oficiala CERT.RO


EVENIMENTE IN TARA:
Desi calendarul de mai sus reda evenimente ce au loc in Bucuresti, manifestari similare au loc si in tara:
 • Conferinta de securitate informatica INFOSEC UAB, Editia 2016 este un astfel de exemplu fiind organizata in perioada 21-23 Octombrie de catre Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, avand ca obiective dezvoltarea culturii de securitate informatica, constientizarea riscurilor si amenintarilor derivate din activitatile desfasurate in spatiul cibernetic precum si cunoasterea modului de prevenire si contracarare a acestora si la care sunt asteptati speakeri de la Cert-ro, Qeast, Dell, Fortinet, DEV51, Bit Sentinel si alti experti in securitatea cibernetica din tara si din strainatate.

Aveti cunostinta de evenimente similare ce nu sunt listate mai sus? Semnalati-le intr-un comentariu si le vom adauga in lista pentru a le promova.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu