The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

18 octombrie 2013

Luna Europeana a Securitatii Cibernetice 2013

European Cyber Security Month - ECSM (Luna Europeana a Securitatii Cibernetice, octombrie 2013) este o campanie de informare a cetatenilor la nivelul Uniunii Europene cu privire la amenintarile din spatiul cibernetic si de educare si impartasirea de bune practici in domeniul protejarii in fata acestor amenintari la nivelul populatiei.
Proiectul a fost demarat in 2011 de catre ENISA mai intai printr-un studiu de oportunitate, urmat in 2012 de un proiect pilot ce a cuprins Cehia, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania si Marea Britanie. Mai multe detalii pe site-ul oficial, aici.


 Pentru anul 2013, evenimentele din cadrul campaniei desfasurate in Romania le gasiti in pagina dedicata Romaniei

Acestea au cuprins o serie de manifestari, precum si publicarea de materiale informative si educationale sub coordonarea CERT-RO (Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica) http://cert-ro.eu/


Lista de evenimente, conform paginii CERT-RO dedicata Lunii Europene a Securității Cibernetice 2013 http://www.cert-ro.eu/ecsm.php

Alte link-uri catre articole si secvente video de la evenimente:


La evenimentele listate mai sus, se va adauga la finalul lunii, in 31 octombrie si Conferinta pe teme de securitate cibernetica organizata de CERT-RO.


..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu