The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

11 septembrie 2011

Conferinta Internationala - Justitie si Criminalitate Informatica - Tg. Jiu 2011

Zilele trecute (8-9 septembrie 2011) am participat la Tg. Jiu la cea de a III-a editie a Conferintei Internationale Justitie si Criminalitate Informatica organizata sub egida Tribunalului Gorj si a Curtii de Apel Craiova  in cooperare cu Institutului National al Magistraturii, Inspectoratului de Politie Judetean Gorj si Directiei Judetene de Informatii Gorj.Intr-o organizare de exceptie, conferinta a beneficiat de prezenta specialistilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Institutului National al Magistraturii, SRI, STS, Kaspersky Lab, Microsoft Romania, United States Secret Service, eBay, Western Union, American Express, Bancii Comerciale Romane, precum si reprezentanti ai Procuraturii Generale din Republica Moldova.

Prezentarile din acest an s-au axat pe problemele concrete intampinate de catre practicieni in prevenirea, combaterea si aducerea in justitie a faptelor de criminalitate informatica, relevand importanta deschiderii si cooperarii intre institutiile abilitate si actorii principali din domeniu.

In cadrul lucrarilor au fost abordate aspecte teoretice si practice atat din perspectiva juridica si procedurala cat si din perspectiva exigentelor tehnice impuse de mediul electronic si de dovezile in format electronic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu