The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

16 iulie 2011

Experti judiciari domeniul Informatic

"Nu în ultimul rând, toate încercările instanţei de a găsi un specialist IT care să efectueze expertiza au eşuat, deşi, în baza rolului activ, Tribunalul a efectuat nenumărate demersuri în acest sens." - [citat dintr-o decizie civila data de Tribunalul Bucuresti, sectia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, 2008]Analizand cateva hotarari judecatoresti pe Jurindex mi-a sarit in ochi textul de mai sus, text ce apare intr-o hotarare civila din 2008. Intrebarea emisiunii: "Este el simptomatic pentru situatia actuala a justitiei romane in privinta expertilor tehnici judiciari pe domeniul informatic si tehnologiei informatiei?"

Cautand pe Site-ul Ministerului de Justitie in lista de experti tehnici judiciari obtinem rezultate descurajante: http://www.just.ro/MeniuStanga/Listapersoanelorautorizate/Expertijudiciari/tabid/160/Default.aspx

  • cautari dupa domeniul "calculatoare" - 14 rezultate din care acelasi nume se repeta si de 4 ori
  • cautari dupa domeniul "informatica" - 10 rezultate, si aici avand nume care se repeta

Poate am ales gresit cuvintele dupa care am efectuat cautarea?

Doua articole pe aceeasi tema din blogul Legi-Internet:
Reforma expertizelor judiciare - Propuneri noi care bat pasul pe loc
Experti judiciari Tehnologia Informatiei - avem specialisti, dar nu ii recunoastem

UPDATE: Gasiti hotararea integrala pe Jurindex aici (pagina 6)... Multumiri Bogdan pt. sugestia de a oferi link-ul.

UPDATE 2: Bogdan Manolea face si el o insemnare pe marginea hotararii amintite mai sus, remarcand faptul ca negasirea unui expert acreditat nu poate fi motiv pentru renuntarea la proba cu expertiza, Curtea de Apel Bucuresti casand hotararea. Cititi insemnarea completa "...si nu gasim experti IT independenti pentru procesele noastre..." pe blogul Legi-Internet.

Un comentariu:

  1. Buna ziua doresc sa iau legatura cu dumneavoastra si asta pe nr meu de tel personal de oarece mailul meu a fost spart. va rog sa ma contactati.la revedere si tocmai nr meu fiind 0764271615

    RăspundețiȘtergere