The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

31 mai 2010

Din experienta FBI: implicarea romanilor in infractiuni informatice

In luna martie a acestui an, seful Biroului FBI la Bucuresti, Gary Dickson a discutat online cu cititorii HotNews.ro, raspunzand la intrebari. Am adresat si noi doua intrebari dar am omis sa relatam despre ele. Credem in zicala Mai bine mai tarziu decat niciodata si fiindca tema ultimelor zile a fost criminalitatea informatica si Statele Unite ale Americii, redam mai jos cele doua raspunsuri.  Articolul in intregime il gasiti pe HotNews.ro.Întrebarea nr. 18 Criminalitate.info

1. Care sunt pentru FBI cele mai utile tratate in cooperarea cu autoritatile romane pe domeniul criminalitatii informatice? Conventiile si tratatele internationale (cu mai mult de doua parti semnatare)? sau intelegerile bilaterale intre Romania si SUA? Puteti da exemple?

2. Care sunt, din experienta dvs., cele mai des intalnite tipuri de infractiuni informatice la care au participat si romani? Ati avut si cazuri de ciberterorism cu implicarea romanilor?

Gary Dickson

      1. Tratatul bilateral de asistenta juridica reciproca dintre Romania si SUA, Tratatul de Extradare, si diferite conventii privind criminalitatea informatica.

      2. Cele mai comune infractiuni sunt fraudele de pe e-Bay, phishingul, si fraudarea cartilor de credit. Nu a existat nici un caz de terorism informatic in care romanii sa fi fost implicati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu