The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

24 mai 2010

Centru european de lupta impotriva criminalitatii informatice?

Consiliul Europei recomanda evaluarea necesitatii infiintatii unei noi agentii centralizate care sa coordoneze lupta impotriva infractionalitatii informatice. Aceasta ar urma sa functioneze pe langa Europol si sa coordoneze activitatile statelor membre in acest sector, avand in acelasi timp si un rol de legatura intre agentiile implicate si cetateni sau victime ale atacurilor informatice.Intr-un document disponibil aici, emis dupa reuniunea din data de 26 Aprilie 2010, CE recomanda o serie de masuri pe termen scurt si mediu cu privire la eforturile la nivel de uniune si cele la nivel de state membre privind cooperarea si coordonarea luptei impotriva criminalitatii informatice, stabilirea unor standarde comune, documentarea si studiul cazuisticii si crearea de politici si proceduri unitare de actiune la nivelul Uniunii.

Intre acestea, CE recomanda un studiu de fezabilitate asupra necesitatii infiintarii unui centru european care ar urma sa coordoneze aceste activitati si sa sprijine formarea de cadre si specializarea judecatorilor si fortelor politienesti care activeaza in domeniul infractionalitatii informatice. Centrul ar urma sa aiba un rol activ in combaterea fenomenului criminalitatii informatice.

Puteti lectura documentul cu pricina la adresa: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/NewsWord/en/jha/114028.doc.

Alte reflectari in presa internationala a initiativei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu