The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

02 decembrie 2009

ENAC e-Newsletter nr.6 - decembrie 2009

ENAC (E-Newsletter on the Fight Against Cybercrime) - jurnal electronic gratuit dedicat judecatorilor, avocatilor, procurorilor, organismelor judiciare, tehnicienilor precum si tuturor celor implicati in lupta contra infractionalitatii informatice.

Cuprinsul numarului 6 - decembrie 2009
Juridic
Criminalitatea Informatica: organizatiile de astazi, viitorul de maine?

Francois Paget · McAFee Avert Labs Senior Research Engineer.


Francois Paget, Senior Research Engineer la McAfee ne prezinta sumar organizatiile de infractionalitate informatica si utilizarea de catre acestea a 2 instrumente cheie: forumurile falsificatorilor de carduri si piata instrumentelor soft dedicate atacurilor informatice.

Protectia Datelor Personale
Cooperare Internationala: conventia de la Budapesta din 23.XI.2001. Noile reglementari privind activitatea de retentia datelor si protectia dovezilor electronice. Principiul "ne bis in idem in jurisdictia internationala"

Francesco Testa · Antimafia Public Prosecutor - Catania.


Francesco Testa, Antimafia Public Prosecutor din Catania ne vorbeste despre Conventia de la Budapesta din 23.XI.2001 incluzand noile reglementari privitoare la Activitatile de Retentia Datelor si protejarea Dovezilor Electronice.

Tehnic
Analiza criminalistica a unui instrument electronic: o camera IP

Valentín Hernando García si Arturo Rodríguez Olmedo · Criminalistics Service of the Guardia Civil. Engineering Department (Computing Area).

Valentín Hernando García si Arturo Rodríguez, membri ai Spanish Civil Guard Criminalsitics Service, detaliaza pas cu pas o analiza criminalistica a unui instrument electronic; o camera IP
.

Institutional
SI-CERT, Echipa de Raspuns Rapid in Urgente Informatice din Slovenia

Gorazd Božic · Team Representative · SI-CERT.


Gorarzd BoZic, Team Representative al the SI-CERT (
Echipa de Raspuns Rapid in Urgente Informatice din Slovenia), ne descrie SI-CERT si metodele sale de reactie impotriva infractionalitatii informatice.
Jurisprudenta
Greece ·
Athens Court of First Instance
Austria ·
Oberste Gerichtshof (Supreme Court)
Germany ·
Bundesgerichtshof (Federal Court of Justice)
England and Walres ·
Nottingham County Court
Lithuania ·
Lietuvos Aukšciausiasis Teismas (Supreme Court)

Stephen Mason · Barrister, Chambers of Stephen Mason


In acest numar luam in discutie Directiva UE nr 2007/64/EC privitoare la serviciile de plati in piata interna si cum va afecta aceasta modul in care bancile si emitatorii de carti de credit abordeaza dovezile in cazul in care clientii contesta utilizarea cardului si a semnaturii lor electronice (PIN).

Evenimente
Stephen Mason · Barrister, Chambers of Stephen Mason

Selectie de conferinte utile avocatilor, procurorilor, tehnicienilor, judecatorilor, investigatorilor si organismelor judiciare pentru lunile Decembrie 2009 si Ianuarie 2010.
ENAC este un jurnal electronic lunar dedicat judecatorilor, procurorilor, avocatilor si tuturor celor interesati de lupta impotriva criminalitatii informatice - initiativa a companiei spaniole de criminalistica informatica Cybex - sustinut de un proiect european si distribuit gratuit in format electronic (PDF). Mai multe detalii despre ENAC si descarcarea gratuita a celorlalte numere aici...


Daca doriti sa fiti anuntat prin email despre noile aparitii ale jurnalului ENAC va rugam introduceti adresa dvs. de email mai jos:


Delivered by FeedBurnerNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu