The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

21 octombrie 2009

Hotnews: SRI si Ministerul Comunicatiilor - sistem impotriva atacurilor cibernetice in Romania

Aflam de pe HotNews.ro de faptul ca la initiativa SRI si in colaborare cu Ministerul Telecomunicatiilor precum si cu alte firme si organizatii din Romania a fost demarat un proiect pilot de construirea unui sistem national de prevenire si coordonare a apararii impotriva unor atacuri cibernetice izolate sau masive precum cele intamplate in Estonia sau Georgia.

Proiectul are o valoare estimata de 640.000 Euro si este asteptata si o finantare a lui din partea UE. Firmele si organizatiile implicate au declarat ca doresc sa duca la bun sfarsit proiectul indiferent daca acesta va primi finantarea UE si spera ca acesta sa constituie un model de urmat in cadrul UE.

Doar o mentiune mai facem inainte de linkul catre articolul integral: potrivit initiatorilor, proiectul nu vizeaza continutul datelor ci se doreste un sistem national de centralizare si analiza a evenimentelor legate de securitate aparute in retelele anumitor obiective precum ministere, anumite retele, anumite institutii si se spera ca acesta sa permita identificarea surselor atacurilor atunci cand acestea au loc si reactia rapida in reducerea efectelor negative ale acestora.

Cititi articolul integral aici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu