The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom. - Isaac Asimov, scientist and writer (1920-1992)

03 august 2009

ENAC - Jurnal Electronic Infractionalitate Informatica

“Electronic Newsletter on the fight Against Cybercrime” (ENAC) este un jurnal electronic lunar - initiativa a companiei spaniole de criminalistica informatica Cybex - sustinut de un proiect european si distribuit gratuit in format electronic (PDF).

ENAC este destinat judecatorilor, procurorilor, avocatilor, tehnicienilor, specialistilor in criminalistica informatica, juristilor, organismelor de politie precum si tuturor celor care au legatura cu domeniul luptei impotriva infractionalitatii informatice.

Newsletterul abordeaza subiecte ce au legatura directa cu criminalitatea informatica, dintre care enumeram cateva: dovezile electronice ca instrument procedural in instantele de judecata, rolul esential al criminalisticii informatice si necesitatea existentei unor proceduri de prelevare a dovezilor electronice si de dovedire a infractiunilor informatice in instanta, prezentarea de studii de caz, legislatie internationala si legislatie nationala, etc.

Newsletterul se doreste a fi un instrument de lucru al specialistilor, complementar celorlalte surse de informatie juridica si tehnica referitoare la infractionalitatea informatica si este editat in mai multe limbi, putand fi lecturat in prezent in limbile: engleza, spaniola si rusa.

Primul numar al jurnalului a aparut in luna iulie 2009.

Descarcare gratuita

  1. Numarul 1 - iulie 2009

  2. Numarul 2 - august 2009

  3. Numarul 3 - septembrie 2009

  4. Numarul 4 - octombrie 2009

  5. Numarul 5 - noiembrie 2009
Daca doriti sa fiti anuntat prin email despre noile aparitii ale jurnalului ENAC va rugam introduceti adresa dvs. de email mai jos:

Delivered by FeedBurner